Activiteitenreizen 2020

Vakantievieren in Zuid-Limburg en Twente.
( van 9 juni 2020 tot 27 juni 2020, 18 nachten, ca. 560 km )
Een reis voor rustzoekers, maar ook voor hen die willen wandelen, fietsen of rondtoeren in de auto. Op deze reis verblijft u op 2 campings (2 x 9 nachten); lekker weinig verkassen! Er valt veel te zien en te beleven in deze prachtige gebieden van ons land: Zuid Limburg met zijn lichtglooiende hellingen die u prachtige panorama’s bieden en Twente met haar rustieke dorpjes, houtwallen en bomenrijen, weilanden. Zelfs een kijkje nemen in onze buurlanden (België en Duitsland) zijn uitjes die vanaf beide campings eenvoudig te realiseren zijn. Het vakantiefeest van deze reis wordt tevens gecompleteerd met enkele besproken activiteiten en attracties, die u met elkaar doet en bij de reissom zijn inbegrepen.
Prijsindicatie per equipe € 649,00, solo €599,00.

Baden Württenberg en Mainfranken
( van 29 mei 2020 tot 20 juni 2020, 22 nachten, ca. 1104 km )
Deze reis is uitermate geschikt voor de actieve senioren, vandaar dat deze reis altijd een topper is geweest bij de SKC !! We staan op 3 campings. Op de eerste camping staan we slechts één nacht. Hier kunnen we nader met elkaar kennis maken en afspraken maken voor de 2e camping. Deze tweede camping, waar we 8 dagen verblijven, ligt dicht bij Heidelberg en Heilbronn, zodat u van hier uit de gelegenheid heeft deze omgeving te verkennen. Op de derde camping bij Lengfurt heeft de campingeigenaar een activiteiten programma voor ons in petto. Het is een camping waarbij de eigenaar u per touringcar en boot de wijde omgeving laat zien. Mooie kastelen, mooie tuinen, en een wijnproefavond met Fränkische broodmaaltijd en een afsluitavond met live muziek en hapjes etc. staan op het programma. Specifieke informatie over het activiteiten programma vind U op blz. 4 /12 van het reisboek. Al deze genoemde activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Andere eetgelegenheden en consumpties zijn voor eigen rekening. Speciaal voor de sportievelingen: de fiets kan mee !!!!
Prijsindicatie per equipe € 895,00.

Bij Sam en Marieke in de Loiret
( van 13 juni 2020 tot 29 juni 2020, 16 nachten, ca. 1371 km )
Voor een rustige vakantie gaan we kamperen op de ruime boerderijcamping, Camping Bois Girault, van Sam en Marieke. In het voor- en naseizoen is het een actieve en gezellige camping voor 50 plussers. Men vindt een plaatsje in het bos, aan de bosrand of op het weiland. De camping ligt in de Loiret, 150 km ten zuiden van Parijs en op 6 km van Gien en Briare, gezellige stadjes, beide gelegen in het prachtige Loiredal. Een fijne camping met eenvoudig maar schoon sanitair. Er is een betegeld zwembad en u kunt er ook nog een hengeltje uitgooien in de vijver en er worden door Sam diverse excursies gegeven. Sam en Marieke komen uit Nederland en spreken Nederlands. De excursies begeleiden zij zelf, Sam is een rasechte voordrachtskunstenaar.
Prijsindicatie per equipe € 530,00, solo €400,00.

Goldene Herbst
( van 9 september 2020 tot 26 september 2020, 17 nachten, ca. 2053 km )
In september is het heerlijk wandelweer in de Alpen met schitterende herfstkleuren. U verblijft 10 dagen op camping Seeblick Toni. Hier worden diverse activiteiten verzorgd, o.a. een fietstocht in het Tiroler Seenland, een bezoek aan het glasblazersstadje Rattenberg, een Tiroleravond, een bustocht “Ins Blaue Hinein”. In het u geboden arrangement wordt u ook een paar maaltijden aangeboden. Het hoogtepunt in Tirol is natuurlijk de jaarlijkse Almabtrieb van het vee. Een oude boerentraditie met een kleurrijk festival, waarbij het vee wordt versierd met bloemen, grote koebellen en andere decoraties. Het verblijf in Kramsach wordt afgesloten met een ontbijtbuffet met Tiroler specialiteiten. Hierna gaat u nog 7 dagen naar Salzburgerland. U verblijft op Romantik Camping Wolfgangsee Lindenstrand. Voor de actievelingen zijn ook hier naar eigen inzicht en kosten diverse activiteiten te ondernemen: bv. wandelen, fietsen, een mooie autorit door het prachtige landschap. En wie van de stad houdt kan een uitstapje maken naar het nabijgelegen Salzburg.
Prijsindicatie per equipe € 955,00, solo €855,00.

Noord-Holland van kust tot kust.
( van 3 september 2020 tot 21 september 2020, 18 nachten, ca. 245 km )
Voor deze reis hebben wij niet minder dan zes mooie activiteiten georganiseerd en kunnen we met de groep nog een aantal leuke dingen samen doen. We gaan Noord-Holland ontdekken van Noordzeekust tot IJsselmeer! Geniet van het prachtige duinlandschap, de bossen en het strand! De reis begint in Alkmaar, een prima uitgangspunt voor tochtjes met de auto of de fiets. Uiteraard kunnen de wandelaars hun hart ophalen in de duinen of op het strand. Natuurlijk kent u de kaasmarkt, maar een bezichtiging van de Grote- of Laurenskerk is beslist de moeite waard. Wist u overigens dat het Nationaal Biermuseum en het Beatles-museum in Alkmaar zijn gevestigd? De tweede camping ligt aan de rand van Enkhuizen en grenst aan recreatie-oord Streekbos, alweer een prima plek voor wandelaars en fietsers. De historische binnenstad van Enkhuizen heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers. De vele activiteiten die worden georganiseerd hebben naast een leerzaam ook een sportief karakter, maar gezelligheid voert de boventoon en de inwendige mens wordt beslist niet vergeten!
Prijsindicatie per equipe € 795,00, solo €695,00.