Najaarsreizen 2019

Najaarsreizen 2019 – kort

(bij voldoende deelnemers)

Wijnfeesten in het Ahrtal
De Romeinen vestigden zich al in het gebied tussen de Eifel en de Rijn vanwege het wijnbouwgebied en plantten daar de eerste wijnranken. Deze reis staat in het teken van de wijnfeesten, een fantastisch gebeuren met blaaskapellen en orkestjes die overal in de dorpen hun opwachting maken. U verblijft op 1 camping aan de rand van het dorpje Altenahr. Totaal 14 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 450,00, solo € 450,00.

Eilandhoppen in Denemarken
Een rondreis over een aantal eilanden in Denemarken. De overtocht van Puttgarden naar Rodby duurt 45 minuten en we ontmoeten elkaar in Maribo. In Kopenhagen kan goed gefietst worden en krijtrotsen vindt u op het eiland Mons en verder naar het Noorden zijn meren, fjorden en kastelen te vinden. Over de Grote Belt gaat u via een tolbrug naar de Funen. Odensee is de geboorteplaats van H.C. Andersen en vanuit Silkeland kunt u bv Legoland of Aarhus bezoeken. We bezoeken 5 campings, Totaal 22 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 885,00, solo € 885,00.

Rivierengebied Dordogne, Lot en Vézère
Een afwisselende reis langs de grote rivieren in Zuidwest Frankrijk waar we op diverse campings streekgerichte activiteiten kunnen beoefenen zoals wildwatervaren, kajakken en raften. We komen in de pittoreske Dordogne met de lieflijke Lot en zijn donkere Cahors wijnen èn in het dal van de Vézère met zijn bergen en kastelen. Josephine Baker woonde hier in kasteel Les Milandes. Na een aanloop verblijven we 6 dagen lang op de laatste 4 campings. Totaal 27 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 600,00, solo € 600,00.

Van Bodensee naar Königssee
Een prachtige trip door Zuid-Duitsland, de Bayerische Alpen waar u volop kunt genieten van natuur en het zachte klimaat. Er kan gewandeld en gefietst worden langs de Bodensee of u maakt een mooie autotocht. Ook kunt u het zeppelinmuseum bezoeken en in Greth vindt u een grote markthal. We komen nog langs Forggensee , een stuwmeer in de streek Königswinkel en het schoonste meer van Beieren de Wiessee. De reis eindigen we in Berchtesgadenerland, de plaats waar Hilter zich vestigde. Totaal 28 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 990,00, solo € 990,00.

Rondje Vlaanderen
Een prachtige reis met vertier en in- en ontspanning! Overal kunt u wandelend en fietsend genieten van het landschap, de natuur, cultuur en op z’n tijd van een hapje en een tapje. We beginnen in Kasterlee en gaan dan nog even terug naar Sluis. Daarna staat Gent op het programma gevolgd door Brussel en de afsluiting van deze reis is in de Voerstreek vlakbij Maastricht. Totaal 25 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 620,00, solo € 620,00.


Najaarsreizen 2019 – lang

Hongarije en Slowakije
In Hohenfelde(D) start onze reis en gaan we verder naar het kuuroord Karlovyvary en daarna Jindriš in Tsjechië. De volgende stop is in de buurt van Bratislava(SK) waarna we doortrekken naar Hongarije om het Balatonmeer te bezoeken en natuurlijk de hoofdstad Budapest. We brengen ook een bezoek aan Szeged en de poesta bij Hortobagy en Eger niet te vergeten. Door naar de Hoge Tatra en we eindigen de reis met een tussenstop in Nivnická en gaan we naar het Boheemse paradijs. Totaal 42 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 850,00, solo € 850,00.

Bretagne-Normandië
Een prachtige reis, de totale reisafstand van deze reis is 2080 km en de onderlinge afstanden tussen de campings zijn maximaal 180 km. De reis start in Amiens en gaat verder via Étretat, Bayeux, St. Malo en Pont-Scorff . Onderweg zijn veel bezienswaardigheden en een dagje luieren is zeer goed mogelijk op de goede campings. Totaal 30 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 800,00, solo € 800,00.

Zwitserland, steden, meren, Bergen
Alle facetten van dit land komen aan bod, in de maand september zijn alle hoger gelegen gebieden goed toegankelijk en de temperatuur is vaak aangenaam. Rond de meren kan prima gefietst worden en hebt u een uitzicht op de bergen. De steden Bern, Luzern en Zurich zijn vanaf de campings goed bereikbaar. Een reis voor zowel cultuurliefhebbers, wandelaars en fietsers of gewoon een dagje relaxen. Totaal 36 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1180,00, solo € 1180,00.

Veelzijdig Italie
Dit betreft een nieuwe reis met voor ieder wat wils, namelijk cultuur en natuur, evenals strand en lekker eten. We beginnen in Volders (Oostenrijk) en na onze kennismaking gaan we verder naar het Gardameer, vervolgens naar Sottomarina waar we naar Ghioggia kunnen fietsen. Via de oostkust gaan we verder naar het zuiden en daarna richting Rome. Nadat we Rome hebben bekeken gaan we noordelijker richting de zuidkust van Frankrijk. Vanaf diverse campings kan men er goed wandelen en fietsen. Totaal 40 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1065,00.

Rondreis door natuur en cultuur in Portugal
Urrugne in Zuid-Frankrijk is het startpunt van deze reis. Op naar Portugal met zijn port, de fado en de overal aanwezige religie. De reis voert lang de steden Porto, Coimbra en Lissabon. Er heerst een aangenaam klimaat en genieten kunt u van de natuurlijke rijkdom van o.a. de Douro-canyon en de rotskaap Cabo de Roca. Dan nog een week in de Algarve en vervolgen we de reis door het oostelijk onbekende Portugal met haar prachtige natuur en schitterende middeleeuwse dorpjes. Totaal 50 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1175,00.