Najaarsreizen 2020

(bij voldoende deelnemers)

Rondreis Zuid-Polen
( van 12 augustus 2020 tot 30 september 2020, 49 nachten, ca. 3705 km )
Mooi Zuid-Polen. Prachtige steden, zoals Wroclaw, Lublin, Krakau en Zomosc. De Hoge Tatra en het Reuzengebergte of het Bieszczadzki Nationaalpark aan de voet van de Karpaten. De bijzondere zoutmijn van Wielicza, de oude goud- en zilvermijnen. Houdt u van historie, cultuur en natuur? Wandelt of fietst u graag? Maakt u graag mooie tochten door de bergen? Deze reis door veerkrachtig Polen, een land dat door de eeuwen heen geconfronteerd werd met steeds wisselende heersers en landsgrenzen, biedt een veelheid aan mogelijkheden. Honden toegestaan, mits aangelijnd.
Prijsindicatie per equipe € 1.180,00.

Hart van Spanje
( van 20 augustus 2020 tot 1 oktober 2020, 42 nachten, ca. 4717 km )
Deze prachtige reis gaat via Carcassonne naar Midden-Spanje. Een reis waarbij u alle facetten van het Hart van Spanje meemaakt. De lucht is zuiver, de temperatuur is goed, de campings zijn van goede kwaliteit en de natuur en het landschap zijn van een betoverende schoonheid. Cultuur en folklore zijn rijk aanwezig en er is nog volop rust te vinden. Wij verblijven op de meeste campings vier à vijf dagen, zodat deze reis voldoende garantie biedt voor een mooie rustige reis.
Prijsindicatie per equipe € 1.275,00.

Bon Voyage langs Charme Campings
( van 29 augustus 2020 tot 27 september 2020, 29 nachten, ca. 2620 km km )
Een gemoedelijke reis waarbij we op 5 campings 5 à 6 dagen blijven staan. Alle campings hebben Nederlandse beheerders (eigenaren) en er is de mogelijkheid af en toe mee te eten (Table d’Hôte). Er kan een bezoek worden gebracht aan het in de 2e wereldoorlog verwoeste dorp Oradour, aan de wijnboer Ilja Gort en aan diverse steden zoals Albi, Toulouse, Montauban, Tarbes, Pau en Lourdes. De fietsen kunnen uiteraard ook mee.
Prijsindicatie per equipe € 695,00.

Tweelandenreis (Duitsland, Oostenrijk)
( van 24 augustus 2020 tot 25 september 2020, 32 nachten, ca. 2318 km km )
Een prachtige rustige reis door Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Met zeer mooie steden als Regensburg, Salzburg, Innsbrück, Lindau, Bregenz. Ook mooie rivier- en berglandschappen. Liefhebbers van cultuur en natuur komen op deze reis aan hun trekken. Een mooie reis voor het maken van auto-, fiets- en wandeltochten (er zijn uitgezette routes). Er is extra aandacht voor wandel- en fietsmogelijkheden bij elke camping.
Prijsindicatie per equipe € 850,00.

Lake en Peak district
( van 1 september 2020 tot 1 oktober 2020, 30 nachten, ca. 1716 km )
We nemen u mee naar dat gedeelte van Egeland waar de natuur het beste bewaard is. Zowel het Lake District als het Peak District hebben veel adembenemende natuurlijke schoonheid tot hun beschikking. Het Lake District is het grootste nationale park van Engeland, bijna 600.000 hectare, en de wilde landschappen zijn zonder twijfel een van de mooiste en meest imposantste ter wereld. Met zijn pieken en dalen, gigantische meren en een prachtige (maar vaak over het hoofd geziene) kustlijn. Peak District is geheel ander gebied, met diepe beboste dalen, grillige heuvels en kalkstenen kloven. Een van de meest fascinerende en opvallende natuurlijke kenmerken van het Peak District is, de vele labyrintische grotten en de verborgen afgronden, net uit het zicht, En neem vooral de fiets mee, deze kan op de reis zeker gebruikt worden. Wees er vroeg bij, i.v.m. het boeken van de ferry.
Prijsindicatie per equipe € 1.475,00.

Noord-Duitsland en Berlijn
( van 28 augustus 2020 tot 25 september 2020, 28 nachten, ca. 1756 km )
Een prachtige reis door het noorden en noord-oosten van Duitsland, waarbij natuur, cultuur en sportiviteit samenkomen, met als hoogtepunt de historische wereldstad Berlijn. Maar ook de steden Osnabrueck, Bremen, Hamburg en Stralsund zijn een bezoek zeker waard. Deze vormen een contrast met de natuurgebieden Lüneburgerheide en het Nationaal park Mecklenburg-Vorpommern met al haar meren. Deze gebieden vragen om een verkenning zowel per auto, per fiets als te voet; er zijn veel fiets- en wandelroutes. Wij starten de reis in Rieste, 30 km ten noorden van Osnabrueck, op verzamelcamping Alfsee, gaan via de Luenenburger Heide naar het merengebied in Mecklenburg-Vorpommern (Schwerin), vervolgens naar het schiereiland Ruegen en eindigen onze reis in de omgeving van Berlijn. Hond (tegen betaling) toegestaan; soms bij ACSI-kaart inbegrepen.
Prijsindicatie per equipe € 750,00.

Stedentocht Oost-Duitsland
( van 1 september 2020 tot 23 september 2020, 22 nachten, ca. 1579 km )
Een ontdekkingsreis met vele spannende facetten, met als de steden als: Erfurt hoofdstad van de deelstaat Thüringen. Tijdens een spannende stadstour door de historische oude binnenstad, kunnen de indrukwekkende bezienswaardigheden worden ontdekt. Leipzig is al even trendy. Voor mensen die Berlijn te alternatief of te druk vinden. Tussen de historische en culturele bezienswaardigheden schuilen verborgen schatten en bijzondere pareltjes, die de stad nog dynamischer maken. Tot stot Dresden met haar cultuurhistorische rijkdom uit de 18e en 19e eeuw. Een prachtige stad. U kunt er op de fiets heen maar we beginnen in Brilon. Wie door de oude kern van de historische Hanzestad Brilon en voormalige hoofdstad van het hertogdom Westfalen dwaalt, beweegt zich ook hier door vele honderden jaren geschiedenis. Deze reis is een aanrader voor mensen die van steden houden met veel cultuur.
Prijsindicatie per equipe € 625,00.

3 Landenreis in miniatuur
( van 3 september 2020 tot 25 september 2020, 22 nachten, ca. 774 km )
In Belgie vinden wij een “Pakske” Limburgs plezier in Bree. Nabij Rochefort de Ardennen met een toverachtige sfeer in de wouden en authentieke dorpen. Vervolgens tuffen wij door naar het Luxemburgse Mersch, gelegen in de vallei van de zeven kastelen, met schilderachtige plekjes en prehistorische grotten. Daarna verblijven wij nog een 10-tal dagen in het lieflijke Eiffelland op 2 fijne campings in Irrel en Monschau. Deze reis is bedoeld voor ontspanning en rust in natuurlijke landschappen met als onderliggend thema: Wandelen, Fietsen, Uitstapjes en Cultuur. Belgie, Luxemburg en Duitsland hebben ieder een eigen cultuur, een uitdaging aan de reisdeelnemers om deze verschillen zelf te ontdekken, inclusief het genieten van unieke streekgerechten in de lokale restaurants.
Prijsindicatie per equipe € 550,00.