Najaarsreizen 2021

Beleef het ‘warme’ Hart van Spanje
( van 23 augustus 2021 tot 4 oktober 2021, 42 nachten, ca. 4717 km )
Deze prachtige reis gaat via Carcassonne naar Midden-Spanje. Een reis waarbij u alle facetten van het Hart van Spanje meemaakt. De lucht is zuiver, de temperatuur is aangenaam warm, de campings zijn van goede kwaliteit en de natuur en het landschap zijn van een betoverende schoonheid. Cultuur en folklore zijn rijk aanwezig zoals het museum van Dali in Fiqueres, De stad Madrid waar wij 5 nachten verblijven met zijn paleizen, parken, en historische geschiedenis. Daarna naar het grote ongerepte natuurpark “Monfraque” in Extremadura. Van daaruit naar de historische stad Salamanca die ook wel de ‘Ciudad Dorada’ (Gouden Stad) word genoemd, vanwege de steensoort, waarmee haar vele monumenten zijn gebouwd zoals het beroemde Plaza Mayor, Catedral Vieja, Catedral Nueva, Casa de las Conchas, Universidad, Casa Lis, Universidad Pontificia etc. Vandaaruit naar Segovia de mooiste vestigingsstad met zijn beroemde acquaduct en het “Alcazar” Hierna reizen wij naar de autentieke stadjes Soria en Sanguisia met mooie wandel- en fietsgebieden. Hier is nog volop rust te vinden. Wij verblijven 4 à 5 dagen op ’n camping, zodat deze reis voldoende garantie biedt voor een mooie reis. Voor iedereen, die houdt van CULTUUR EN NATUUR. Een rustige reis om aan te bevelen!!!!!
Prijsindicatie per equipe € 1.275,00, solo €1.275,00.

Rondreis Zuid-Polen
( van 11 augustus 2021 tot 29 september 2021, 49 nachten, ca. 3705 km )
Mooi Zuid-Polen heeft prachtige steden, zoals de oude hoofdstad Wroclaw, Lublin, Krakau en Zamosc, de laatste twee steden zijn Unesco Werelderfgoed. Maar Zuid-Polen heeft meer: de Hoge Tatra en het Reuzengebergte of het Bieszczady Nationaal Park aan de voet van de Karpaten. De bijzondere zoutmijn van Wieliczka, de oude goud- en zilvermijnen. Houdt u van historie, cultuur en natuur? Wandelt of fietst u graag? Maakt u graag mooie tochten door de bergen? Deze reis door veerkrachtig Polen, een land dat door de eeuwen heen geconfronteerd werd met steeds wisselende heersers en landsgrenzen, biedt een veelheid aan mogelijkheden. De reis begint in het Duitse Görlitz bij de Oder-Neissegrens met Polen en eindigt in Jena in Duitsland. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Prijsindicatie per equipe € 1.180,00, solo €1.180,00.

Langs de grens van Nordrhein-Westfalen
( van 28 augustus 2021 tot 18 september 2021, 21 nachten, ca. 1130 km )
Wat is hij mooi, de groene zoom van Oost-Nederland. Dit is een klein voorproefje van alle rust en ruimte die u direct over de grens, bij onze buren in Duitsland, vindt. Helemaal niet zo ver en toch zo heerlijk ‘anders’. Hier beginnen de glooiende heuvels en uitgestrekte bossen, met leuke dorpjes, kastelen en oude vakwerkboerderijen. Een idyllisch decor voor elke fietser of wandelaar; een regio bezaaid met originele routes. Deze reis heeft soms een thema: cultuur, geschiedenis, traditie of kuren en gezondheid. Maar het is vooral zo ontzettend mooi, zo vlak bij huis!! Onderweg kunnen we op bezoek bij de Rattenvanger van Hamelen, gaan we rakelings langs het voormalige IJzeren Gordijn en staan we ook dicht bij de Rijn. We bezoeken 5 campings en zijn in totaal 20 nachten onderweg. Als u in Utrecht woont, zal de kilometerteller van de auto na afloop van de reis 1130 km meer aanwijzen.
Prijsindicatie per equipe € 535,00, solo €535,00.

Noord-Frankrijk op de fiets
( van 3 september 2021 tot 23 september 2021, 20 nachten, ca. 1720 km )
Het noorden van Frankrijk is een prachtig gebied: een licht glooiend landschap met goudgele graanvelden, maisvelden en zonnebloemen, maar ook een locatie waar veel strijd heeft plaatsgevonden in – met name – de Eerste Wereldoorlog. Naast het feit dat de streek schitterend is, is hij enorm interessant vanwege deze gebeurtenis uit het verleden; monumenten en begraafplaatsen herinneren u aan de veldslagen die hier zijn uitgevochten. De reis begint op de camping in Ieper dat nog net in België ligt. Ook deze plaats heeft een verleden vanuit de oorlog; Ieper is volledig gebombardeerd, maar later weer helemaal in oude stijl opgebouwd. De Duitsers hebben de stad niet kunnen veroveren! Bekijk de stad, laat u informeren over de kattenjacht, maar ga ook fietsen in de omgeving. Fietsen kunt u ook langs de Somme en (later op de reis bij Verdun) langs de Maas. In de Elzas geniet u van schilderachtige dorpjes en rustgevende landschappen. U kunt wandelen te midden van groene velden en langs prachtige wijngaarden. En er zal vast tijd zijn om de lokale wijn te proeven!
Prijsindicatie per equipe € 565,00, solo €565,00.

Ratten en Dwergen
( van 29 augustus 2021 tot 20 september 2021, 22 nachten, ca. 1337 km )
Een nieuwe reis langs ‘Ratten en Dwergen’. We hebben gekozen voor een rustige reis met 4 campings. Alle tijd dus om te ontspannen en om leuke plaatsten te bezoeken. De Ratten vindt u in Hamelen, waar zelfs op woensdagen op het plein een musical wordt opgevoerd. Dit is erg leuk om mee te maken. Vergeet niet om Rattengif te kopen bij het toeristenbureau, dit is een leuk aandenken! Wist u dat u heel veel Dwergen in Hitzacker kunt vinden? Kortom: dit is een reis met eens wat nieuws. Ook de moeite waard is de plaats Hann Münden. Dit is een heerlijke plaats om doorheen te dwalen. U vindt een aaneenschakeling van kleine straatjes met vakwerkhuizen en een heel gezellig plein met cafeetjes en restaurantjes. En verder? Neem vooral de fiets mee, want er is volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen langs de Weser en de Elbe!
Prijsindicatie per equipe € 620,00, solo €620,00.

Twente, Salland en de Achterhoek
( van 7 september 2021 tot 28 september 2021, 21 nachten, ca. 353 km )
U verblijft op 3 campings, elk gedurende één week, in verrassende regio’s met volop fietsknooppunten en vele bezienswaardigheden. 1. Ootmarsum, Twente, is een mooi oud, gezellig stadje met veel horeca, galeries en met mooie architectuur. Een prachtige regio met bijzondere Saksische boerderijen en veel bezienswaardigheden. Bad Bentheim, net over de grens, en Denekamp zijn leuke uitstapjes. 2. Nijverdal, Salland. Hier vindt u een totaal ander landschap met wederom veel bezienswaardigheden en een fraaie omgeving met veel natuur. Een uitstapje naar de Holterberg of bijvoorbeeld met de trein naar Zwolle/Deventer is leuk om te doen. 3. Barchem, Achterhoek. Ook in deze prachtige omgeving is er veel te zien. Het coulisselandschap verrast bij bijna elke bocht van de weg. Landgoederen, kastelen en musea zijn binnen fiets-/autobereik. Lochem, Zutphen, Diepenheim en Gorssel zijn zeer de moeite van een bezoekje waard. Na 21 dagen keert u hopelijk verrijkt huiswaarts. Onder het SKC-motto: Alles mag en niets moet, belooft dit een gezellige reis te worden.
Prijsindicatie per equipe € 590,00, solo €590,00.

Goldene Herbst
( van 8 september 2021 tot 25 september 2021, 17 nachten, ca. 2053 km )
In september is het heerlijk wandelweer in de Alpen met schitterende herfstkleuren. U verblijft 10 dagen op camping Seeblick Toni. Hier worden diverse activiteiten verzorgd, onder andere een fietstocht in het Tiroler Seenland, een bezoek aan het glasblazersstadje Rattenberg, een Tiroleravond en een bustocht ‘Ins Blaue Hinein’. In het u geboden arrangement worden ook een paar maaltijden aangeboden. Het hoogtepunt in Tirol is natuurlijk de jaarlijkse Almabtrieb van het vee. Dit is een oude boerentraditie met een kleurrijk festival, waarbij het vee wordt versierd met bloemen, grote koebellen en andere decoraties. Het verblijf in Kramsach wordt afgesloten met een ontbijtbuffet met Tiroler specialiteiten. Hierna gaat u nog 7 dagen naar St.Gilgen in het Salzburgerland. U verblijft daar op Romantik Camping Wolfgangsee Lindenstrand. Voor de actievelingen zijn ook hier naar eigen inzicht en kosten diverse activiteiten te ondernemen: bijvoorbeeld wandelen, fietsen of een mooie autorit door het prachtige landschap. En wie van de stad houdt, kan een uitstapje maken naar het nabijgelegen Salzburg.
Prijsindicatie per equipe € 955,00, solo €755,00.

Rivierengebied Dordogne, Lot en Vézère
( van 30 augustus 2021 tot 26 september 2021, 27 nachten, ca. 2230 km km )
Tijdens deze mooie reis in Zuidwest-Frankrijk langs de grote rivieren, komen we op campings met streekgerichte activiteiten. We komen in het pittoreske Dordogne met zijn prehistorie; in de liefelijke Lot met zijn donkere Cahors-wijnen en in het dal van de Vézère met zijn bergen en kastelen. De vele historische en sfeervolle stadjes en dorpen moeten we vooral niet vergeten, ze zijn te bezoeken met de auto, de fiets of lopend. Het kasteel van Murol, gelegen op een basaltrots, of het kasteel van Beynac zijn een bezoek waard. Het kasteel Les Milandes, de voormalige woning van Josephine Baker, is zeker een aanrader! Het is een uitdaging om de berg Puy de Sancy lopend af te dalen… Verder heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken vanuit Bouziès. Al met al is dit een afwisselende reis, waar u naast de uitstapmogelijkheden ook kunt genieten van onvergetelijke en unieke gerechten in de lokale restaurants. En al dat moois beleven we, na een aanloop, zeker 6 dagen lang op de laatste 4 campings!
Prijsindicatie per equipe € 600,00, solo €600,00.

Van Luxemburg naar Vallon Pont d’Arc
( van 2 september 2021 tot 25 september 2021, 23 nachten, ca. 1177 km )
We beginnen de reis in de stad Luxemburg, hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, een duizend jaar oude vestingstad met veel bezienswaardigheden en uitgebreide culturele mogelijkheden! Verder gaan we naar Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne. Liefhebbers van eten, drinken en cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Naast wijngaarden is er nog veel meer te bezichtigen. Kastelen, kloosters, musea, natuurparken, wandel- en fietsroutes zijn er in overvloed. Als u op uw reis naar Die nog iets bijzonders wilt bezoeken, is een ‘omweg’ via Hauterives de moeite waard! In de Drôme, tussen de Alpen en de Provence, ligt aan de rivier de Drôme het plaatsje Die, met camping La Pinède. De Drôme biedt prachtige natuur, interessante dorpen, een heerlijk klimaat en staat garant voor een heerlijk verblijf! Als laatste gaan we naar Vallon-Pont-d’Arc in de Ardèche. Hier zijn veel toeristische plekken en natuurgebieden te ontdekken. Dicht bij de camping ligt de Pont d’Arc, het prachtige en beroemde natuurverschijnsel. Deze is meer dan de moeite waard, evenals het bezoeken van de vele grotten. Wandeltochten, canyoning en speleologie zijn bijna een must!
Prijsindicatie per equipe € 600,00, solo €600,00.