Najaarsreizen 2022

van Atlantische Oceaan tot Middellandse Zee
( van 25 augustus 2022 tot 5 oktober 2022, 41 nachten, ca. 3604 km )
In deze hernieuwde reis maak je kennis met zowel de Franse als de Spaanse Pyreneeën. We beginnen met een bezoek aan de Dordogne, een camping bij St. Léon-sur-Vézère. Een bezoek aan de grotten is zeker de moeite waard. Via Urrugne rijden we de Pyreneeën in. Espinal is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan o.a. Pamplona, bekend van de stierenrace door de smalle straten. Hier kom je ook de Camino tegen, de pelgrimsroute naar Santiagio de Compostela; het dal van de Roncesvalles is de toegang tot Spanje vanuit Frankrijk. De bedevaartsplaats Lourdes ligt op de weg naar de prachtige watervallen bij Cirque de Gavernie, een overweldigend stuk natuur. Verwonder je over de schitterende natuur in de Nationale Parken Roncesvalles (Espinal), Ordesa (Gavin) en Aigües Tortes (Bonanza). Nog nooit in Andorra geweest? Vanuit Puigcerda heb je de kans: Andorra ligt binnen handbereik. In Frankrijk eindigt deze reis, nadat we in Narbonne kennis hebben gemaakt met de geschiedenis van de Cisterciënzers en vanuit Mondragon (Ardèche) de Mont Ventoux hebben beklommen. Al met al een prachtige reis met schitterende natuur en ook met een stukje historie.
Prijsindicatie per equipe € 1.050,00, solo €1.050,00.

Nazomeren in midden en noord Spanje
( van 22 augustus 2022 tot 3 oktober 2022, 42 nachten, ca. 4423 km )
Het wordt genieten in de mooiste natuurparken, zoals Picos d’Europa, park Odesa en prachtige steden en dorpen in het binnenland. In het najaar zijn de temperaturen aangenamer dan ’s zomers. Aan de noordkust bij Zarautz en San Sebastian en aan de oostkust bij Valencia zijn de campings vlakbij de stranden gelegen. De reis begint in Zuid-Frankrijk bij het bassin d’Arcachon, waar je fantastisch kunt fietsen en culinair kunt genieten. Picos d’Europa is juist in het najaar een geweldig wandelgebied. Aansluitend gaan we naar steden zoals Segovia, Toledo, Cuenca en Valencia. Ook heel bijzondere plaatsen zoals Albarracin, Zaragoza en Ainsa die tot de mooiste van plaatsen van Spanje behoren en waar veel Unesco Werelderfgoed te bewonderen valt, zullen je verbazen door hun schoonheid en de bijzondere mogelijkheden om hier op vakantie te zijn. Vergeet vooral niet je fiets mee te nemen op deze reis.
Prijsindicatie per equipe € 1.175,00, solo €1.175,00.

Zwitserland, die Schweiz, la Suisse, la Svizzera
( van 24 augustus 2022 tot 29 september 2022, 36 nachten, ca. 2575 km )
Een reis van 5 weken door Zwitserland, waarbij we alle gebieden bezoeken. Zwitserland is dichtbij en het aantal te rijden kilometers van de reis is niet groot. Het levensonderhoud is iets duurder dan in Nederland, een drankje op een terras of eten in een restaurant kost duidelijk meer. Ook de treinkaartjes zijn prijzig. Maar je kunt vaak tot hoog in de bergen met eigen auto komen en bij veel campings is gratis openbaar vervoer in het kanton inbegrepen. Tijdens deze reis zijn alle hoger gelegen gebieden goed toegankelijk en is de temperatuur vaak aangenaam. Naast prachtige bergen en dalen (wandelen) heeft Zwitserland meren en rivieren (fietsen). De steden zijn fraai: Basel, Bern, Luzern en Zürich. Op de meeste campings verblijven we 2, 3, 4 of 5 nachten. Zowel voor liefhebbers van natuur en cultuur als voor sportievelingen is dit een prachtige reis! De deelnemers aan deze reis in 2019 waren enthousiast. Lees reisverslag (1945) en kijk of het wat voor je is!
Prijsindicatie per equipe € 1.295,00, solo €1.295,00.

Natuur, water en steden in Slovenie en Kroatie
( van 29 augustus 2022 tot 8 oktober 2022, 40 nachten, ca. 3770 km. km )
Slovenië is het enige land ter wereld met het Engelse woord liefde in de naam. Het is ook een bestemming om verliefd op te worden.Het groene Slovenië is een geweldige reisbestemming die nog redelijk onontdekt is door toeristen. Aan mooie plekken ontbreekt het zeker niet. Het land is heel klein, maar ook heel erg mooi. Prachtige natuur in het hele land, zoals het meer van Bohinj en de Vintgar-kloof, en mooie steden zoals Ljubljana, Bled en Maribor. En ook de wijnroute ontbreekt niet. U reist ook door Kroatië, het buurland van Slovenië, en ook in dit land kunt u genieten van mooie nationale parken met watervallen en de mooie stranden en steden. Wat denkt u van Nationaal Park Krka? En de Plitvice-watervallen. Hartstikke mooi, dat moet u gezien hebben.Kortom: een schitterende bestemming, die ook weer eindigt aan de kust in Slovenië op camping Adria in Ankaran, een reis waar u nog lang van zult nagenieten.
Prijsindicatie per equipe € 1.195,00, solo €1.195,00.

Bretagne!! Zwerven door het land van Asterix
( van 30 augustus 2022 tot 23 september 2022, 24 nachten, ca. km )
Zwerven door het land van Asterix!! Wie wil dat nou niet? Bretagne beleef je aldoende. Wandelen, fietsen, lekker eten, wegdromen en ontdekken. Bretagne is een wonderlijke streek! Het is een eenheid, maar telt tegelijkertijd een groot aantal verschillende bestemmingen. Eigenlijk zijn er tien afzonderlijke werelden, die laten zien hoe groot de verscheidenheid van de regio is. Bekend is natuurlijk de Mont St. Michel, maar denk bijvoorbeeld ook aan de ruige westelijke punt van de regio, de bossen van Brocéliande, het groene binnenland, de pittoreske havens in Cornouaille, de kust met de beroemde roze granietrotsen en menhirs. We gaan naar het schiereiland Quiberon dat biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, die je onmiddellijk zullen bekoren. In het westen een spectaculaire ruige kust en in het oosten fijne zandstranden. We eindigen bij een kasteel uit de 15e-17e eeuw aan het Canal d’Ille-et-Rance, in een bosrijke omgeving.
Prijsindicatie per equipe € 600,00.

Kamperen bij de Buren
( van 26 augustus 2022 tot 23 september 2022, 28 nachten, ca. km )
Deze reis brengt u in twee landen: België en Duitsland. U komt op vier campings en staat daar telkens een week. De campings liggen dichtbij de Nederlandse grens, dus niet ver rijden! Met recht wordt er dus gesproken van ‘Kamperen bij de Buren’. U ontmoet uw medereizigers op een camping in Belgisch Limburg, gelegen in het Nationale Park Hoge Kempen. Het is een prachtig gebied om te fietsen en plaatsen te bezoeken. Na een week reist u verder naar de provincie Luik, naar het gebied van de Belgische Ardennen. Ook hier valt veel te genieten in de natuur, zowel wandelend als op de fiets (over vroegere spoorbaan). De derde week brengt u door in de Eifel; u bent dan in Duitsland en kampeert langs de oever van de Moezel. In Trier, de oudste stad van Duitsland, is veel te zien, maar ook de dorpjes langs de verschillende rivieren zijn heel schilderachtig en per fiets bereikbaar! De reis wordt afgesloten in het noorden van de Eifel, waar – in kleine plaatsjes – ook veel te zien is.
Prijsindicatie per equipe € 775,00, solo €775,00.

Vechtdal-Natuurpark Hümmling-Dinkelland
( van 31 augustus 2022 tot 21 september 2022, 21 nachten, ca. 451 km )
De reis start in het Overijsselse Vechtdal bij de Hanzestad Ommen. Hier loopt de grensoverschrijdende fietsroute ‘Kunstwegen’. Deze loopt van Darfeld tot Zwolle. De Kunstwegen-route is 180 kilometer lang met 75 kunstwerken en behoort tot één van de meest interessante openluchtmusea van Europa. Volop gelegenheid om te wandelen of te fietsen in de prachtige afwisselende natuurgebieden. Bezoek de musea en tuinen of pik gewoon een terrasje in Ommen. Vervolgens reizen we naar Werlte in Natuurpark Hümmling met de vele water- en windmolens, hunebedden en heidevelden en slot Clemenswerth. Bezoek Papenburg met de beroemde scheepswerf Meyer of het Openluchtmuseum Cloppenburg. Dan op naar Dinkelland. Hier kunt u weer een deel van de Kunstwegen bekijken in Nordhorn en Neuenhaus, gelegen aan de Vecht. Een grensoverschrijdende fietstocht langs klooster Frenswegen en het natuurgebied Bergvennen. Landgoed Singraven is schitterend.
Prijsindicatie per equipe € 595,00, solo €595,00.

Wandelen en Fietsen rondom de Dolomieten
( van 28 augustus 2022 tot 27 september 2022, 30 nachten, ca. 2386 km )
Voor de vijfde keer een reis naar de Dolomieten in Italië en Oostenrijk, met heel veel prachtige fietstochten voor ieder niveau. De Dolomieten zijn de mooiste en opvallendste bergen van Italië. Ze danken hun steile rotswanden, pieken en ‘orgelpijpen’ aan de invretende werking van ijs, zon en regen. Ze vormen bovendien een indrukwekkend decor voor vele plaatsen en dorpjes in Noord-Italië, zoals de mooie steden Trento en Bolzano. En wat dacht u van Cortina d’Ampezzo? U vindt in de Dolomieten een schitterende flora en een zeer afwisselend landschap. Vooral voor fiets-, wandel- en natuurliefhebbers is dit een aantrekkelijke reis! Ook het Oostenrijkse deel van de Dolomieten in de omgeving van Lienz is prachtig. U zult er zeker van genieten! Honden zijn welkom op deze reis.
Prijsindicatie per equipe € 995,00.

Door het Weserdal naar de Harz
( van 29 augustus 2022 tot 16 september 2022, 18 nachten, ca. 1042 km km )
Dit is een mooie korte en rustige reis van 18 nachten, waarvan de eerste en de laatste camping in het stroomgebied liggen van de rivier de Weser, deelstaat Niedersachsen. De omgeving van deze campings is bosrijk en relatief vlak, dus veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in bijvoorbeeld het Nationaalpark Kellerwald-Edersee. In de directe omgeving van de campings zijn steden en dorpen met een oude historische binnenstad een bezoek waard, maar ook de kastelen, de Japanse tuin, het wildpark en het Heimatmuseum. De twee andere campings liggen in de Harz in de deelstaat Saksen-Anhalt. Deze campings zijn centraal gelegen in de Harz, zodat u van hieruit andere historische steden met een prachtige Altstadt en hun bezienswaardigheden kunt bezoeken. Zoals bijvoorbeeld de berg Brocken, de hoogste berg van de Harz met 1142 m, waar u een rondrit met de Brocken smalspoor-stoombergbaan kunt maken of de Holzkirche kunt bezoeken. Quedlinburg, de stad van koning Hendrik I met zijn vele vakwerkhuizen, is een bezoek waard, maar ook de steden Thale, Wernigerode, Goslar, met het paleis Kaiserpfalz uit de 11e eeuw en Halle met zijn vele vakwerkhuisjes. En natuurlijk de stad Stolberg waar de familie van Willem-Alexander vandaan komt, is een leuke toeristische plaats om te bezoeken. De wandelroutes in de Harz zijn beroemd met maar liefst 8000 km wandelpaden, maar ook fietsen is mogelijk. Natuurlijk is na een lange dag van inspanning een duik in het zwembad bij de camping, of gewoon een dagje rust ook mogelijk. Veel plezier met deze reis. Zie ook Harzgids.nl.
Prijsindicatie per equipe € 655,00, solo €655,00.

Wie sjoen os Limburg is
( van 28 augustus 2022 tot 13 september 2022, 16 nachten, ca. 177 km )
Een reis van iets meer dan twee weken, waarbij we op slechts één camping verblijven. Vanaf de camping zijn talloze uitjes te maken, zowel te voet (Brunssummerheide op slechts 2 km!), op de (elektrische) fiets, met het openbaar vervoer (de bus stopt voor de camping), als met de auto. Prachtige plaatsen in de directe omgeving, zoals het wereldberoemde Maastricht, Aken, Heerlen en iets verder weg Luik, Thorn en Herkenbosch met natuurpark De Meinweg. Geweldige fietsroutes (ook verkrijgbaar bij de receptie van de camping) en autoroutes (o.a. de Mergellandroute). De camping zelf is van alle gemakken voorzien met een meer dan geweldig restaurant, gerund door een stel bijzonder aardige mensen (zowel restaurant als camping!) en … een verwarmd zwembad. Kortom: een rustige reis in een, op diverse fronten, prachtig gebied.
Prijsindicatie per equipe € 370,00, solo €370,00.

Cultuur en Wijn langs de Moezel en Rijn
( van 27 augustus 2022 tot 20 september 2022, 24 nachten, ca. 977 km )
Je hebt worst en je hebt mortadella. Je hebt wijn en je hebt een halfdroge Trittenheimer Apotheke Riesling. Uw smaakpapillen zullen gaan werken. Meanderende rivieren met aan beide oevers leuke dorpjes en mooie steile wijnvelden… We hebben het over de Moezel en de Rijn. Een oude streek waar ook de Romeinen het naar hun zin hadden. Ook een streek waar vooral de Duitse wijnen zijn ontwikkeld. Wijnen die vooral eerst ontdekt werden door de Engelsen, maar die ook door ons Nederlanders steeds meer worden gewaardeerd. Een streek waar je niet alleen kunt fietsen, wandelen en peddelen, maar ook kunt genieten van het geestrijk vocht dat deze vakantiestemming alleen maar kan verhogen. En dat zo dicht bij huis!
Prijsindicatie per equipe € 595,00, solo €595,00.