Over SKC

Samen op reis, een prettige sfeer en geen verplichtingen. Met dit doel is de SKC in 1987 opgericht. Nu telt de vereniging ongeveer 500 equipes, de meeste met een caravan, maar ook campers zijn welkom.

De voorbereiding, administratie en organisatie van reizen en evenementen wordt gedaan door eigen leden. In afwisselende samenstelling zijn ongeveer 100 leden actief in werkgroepen, commissies of in het bestuur.
Naast (echt-)paren zijn ook alleenstaanden lid, de gemiddelde leeftijd is begin 70 en er zijn ook nog kwieke 80’ers lid.

Het inschrijfgeld bedraagt € 100,00 en de jaarlijkse contributie is € 60,00 per equipe (bij lid worden na 1 juli is de contributie het eerste jaar € 30). Daarvoor ontvangt u drie keer per jaar het SKC-Magazine en in november het ‘Reizen & Evenementen Magazine’, met daarin het reizenaanbod.
Tijdens het Voorjaarsevenement, gehouden op 5-sterren camping ‘De Schatberg’ in Sevenum, is er een introductiebijeenkomst voor nieuwe leden, wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, zijn er excursies, reisbesprekingen en is er vooral gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De SKC reist met maximaal 16 equipes, de reizen duren 3 tot 13 weken en vinden plaats in Nederland, in Europa en gaan zelfs naar onder andere Marokko, Rusland en Turkije. Om de prijzen laag te houden reist de SKC buiten de schoolvakanties.
In het reisboek, dat u uitgereikt krijgt tijdens de reisbespreking in Sevenum, staat naast de campings die u bezoekt, toeristische informatie omtrent de omgeving en het totale kostenplaatje. Maaltijden, excursies en andere uitjes zijn voor eigen rekening en zijn ook niet opgenomen in het programma.
Bij een aantal reizen is een huisdier toegestaan. De kosten zijn voor eigen rekening.
Er reist geen technische of geneeskundige ondersteuning mee. Een van de reisgenoten treedt op als Reiscoördinator en een ander is Kassier.
Van de deelnemer wordt verwacht dat deze de reis zelfstandig en zonder hulp kan maken. Natuurlijk helpen de medereizigers in een noodsituatie. Een reis- en annuleringsverzekering wordt sterk aangeraden.

Elk jaar wordt er een Voor- en Najaarsevenement georganiseerd op vijfsterrencampings. De leden kunnen elkaar ontmoeten en leuke herinneringen ophalen aan de reizen, die gezamenlijk gemaakt zijn. Naast excursies en gezellige avonden is er tijdens het Najaarsevenement aan het eind van de week een presentatie van de nieuwe reizen, die op het programma staan in het voor- en najaar of voor de komende winter.
Jaarlijks zijn er twee SKC-Instuiven (voor- en naseizoen) van 5 à 6 weken op campings in Nederland of België. De SKC-leden kunnen komen en gaan wanneer zij willen. Elke ochtend wordt er gezamenlijk om 10 uur koffie of thee gedronken (niet verplicht) en wekelijks is er een ‘happy hour’.

Wellicht hebt u nu interesse gekregen om lid te worden van de SKC!
Vul het digitale aanmeldingsformulier in en verzend zo uw gegevens naar onze ledenadministratie. Vergeet hierbij s.v.p. vooral ook niet de vragen in te vullen die betrekking hebben op uw kennis en vaardigheden; nodig om u eventueel te kunnen benaderen voor een activiteit in onze vereniging… Voor meer SKC-informatie of met uw vragen kunt u terecht bij de secretaris SKC, zie hiervoor de Contact-pagina.