Voorjaarsreizen 2021

Griekenland,Lefkas en Corfu.
( van 10 mei 2021 tot 29 juni 2021, 50 nachten, ca. 4919 km )
Deze schitterende reis laat u Griekenland van zijn mooiste kant zien. Niet alleen diverse iconen passeren de revue, maar ook het eiland Lefkas waar je met een vaste verbinding over een drijvende brug het eiland oprijdt. Van Lefkas wordt gezegd dat het misschien wel de mooiste stranden heeft met het azuurblauwe water. Het oude Olympia, bakermat van de Olympische Spelen, Mystras en het Theater van Epidavros, Athene met de Akropolis, Agora en de gezellige Plaka, zijn bezienswaardigheden. Hierna staat Delphi op het programma, waar de god Apollo werd vereerd; vervolgens door naar het schiereiland Pilion, rijk aan bergen, droomdorpen en stille strandjes. Daarna gaan we naar de indrukwekkende Meteora-kloosters. Als hoogtepunt gaan we met de boot (ca. 1,5 uur) het eiland Corfu bezoeken; ook dit eiland heeft fantastische stranden, beboste bergen en schilderachtige dorpen. Corfu-stad is een van de absolute hoogtepunten, maar ook Achilleion (het paleis van keizerin Sisi) en natuurlijk Kanoni met het meest schilderachtige kerkje, zijn hoogtepunten te noemen. Dit is een reis met veel cultuur en historie, maar ook om te genieten van het wonderschone land met vele eilanden en schitterende stranden, inclusief zeer aangename temperaturen tijdens deze reisperiode.
Prijsindicatie per equipe € 1.975,00, solo €1.975,00.

Kriskras door Oosterrijk
( van 25 mei 2021 tot 27 juni 2021, 33 nachten, ca. 3026 km )
Tijdens deze prachtige rondreis ‘KrisKras door Oostenrijk, starten we in de deelstaat Tirol, waar u door het Zillertal kunt fietsen en wandelen via de Inntalradweg. De camping ligt nabij de stad Itter met veel wandelmogelijkheden. Daarna gaan we naar de deelstaat Salzburg; Salzburg is een mooie en historische stad en biedt veel toeristische mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld het huis van Mozart bezoeken. Daarna gaan we weer een stukje verder naar de deelstaat Karinthië, naar de stad Oberdrauburg, gelegen aan de rivier de Drau, u kunt daar heerlijk fietsen over een bijna vlakke weg. Achter de camping ligt een bergpas die doorgang geeft naar Italië. De volgende bestemming ligt in de deelstaat Stiermarken in de omgeving van Graz, een stad die het bezoeken waard is. Vervolgens reizen we verder naar de deelstaat Burgenland met Lienz als hoofdstad. Daarna reizen we via de deelstaat Wenen naar de deelstaat Neder-Oostenrijk, van daaruit kunnen we gemakkelijk de prachtige stad Wenen bezoeken. Dan gaan we door naar de deelstaat Opper-Oostenrijk met de hoofdstad Passau; langs de Donau zijn historische plaatsen en veel fietsmogelijkheden. Voor de laatste camping rijden we naar Beieren in Duitsland, net over de grens met Oostenrijk. Dit is ook een prachtige omgeving om te bezoeken. Zo hebben we KrisKras de mooiste delen van Oostenrijk bezocht!
—————————
PS. Honden zijn toegestaan, maar op twee campings zijn er MOGELIJK APARTE PLAATSEN VOOR HONDENBEZITTERS. Omdat wij een groep zijn met een eigen veld, is er waarschijnlijk geen probleem.
Prijsindicatie per equipe € 975,00, solo €975,00.

Noorwegen tussen Kristiansand en Kristiansund.
( van 11 mei 2021 tot 30 juni 2021, 50 nachten, ca. 5016 km )
Noorwegen is prachtig met zijn mooie vergezichten, hoge bergen, diepe dalen en blauwe fjorden. Het is een land om te wandelen, te klimmen en om mooie autotochten te maken, fietsen kan op veel plaatsen ook. De samenkomst is nabij Kolding in Denemarken. Via Kopenhagen en Malmö rijdt u naar camping Frederiksten in Halden. Hier begint de reis door Noorwegen. U verblijft in de prachtige stad Oslo met zijn vele musea, het Vigeland Beeldenpark, de oude vesting Akerhus, enzovoort. Verder gaat het door het Numendal, de oudste straat van Noorwegen, en naar Lom met zijn mooie staafkerk. U kunt hier prachtige bergtochten maken of het Skicentrum bezoeken. Vervolgens door de Jotunheimen met zijn trollen naar camping Trollveggen en de bekende Trollstigen. Wat dacht u van de beroemde Atlanterveien met de 12 bruggen van Bud richting Alesund? In het Jostedal kunt u met pikhouwelen over de gletsjer en in Flam met het treintje de berg op. Bij Gudvangen kampeert u vlak bij de Sognefjord, de mooiste van het land. Bezoek de stad Bergen aan de westkust. Geniet van het microklimaat bij camping Sundal en ga naar de enige Baronie van het land in Rosendal. U kunt rendieren spotten op het Hardanger Plateau met zijn vermaarde Trolltunga. Dan richting Stavanger en de Must-see van Noorwegen, de Preikestolen. De laatste camping ligt op 40 km van Kristiansand en de veerboot naar Denemarken. De terugreis regelt u zelf. Mogelijke overnachtingscampings voor de heen- en terugreis worden in het reisboek aangegeven. Wilt u meer info. Over Noorwegen? Kijk op www.visitnorway.nl.
Prijsindicatie per equipe € 1.600,00, solo €1.600,00.

Expeditie Friesland
( van 26 mei 2021 tot 30 juni 2021, 35 nachten, ca. 265 km )
Deze reis duurt 5 weken en gaat door heel Fryslân. De verscheidenheid van landschappen is groot. Een lange kustlijn strekt zich uit langs IJsselmeer en Waddenzee. Fryslân heeft meren in het zuidwesten en midden van de provincie. Er zijn bossen, vooral in het oosten, zuidoosten en langs het IJsselmeer. Er is vanuit 7 verschillende campings ruimschoots gelegenheid om alle 11 fraaie Friese steden, maar ook de mooie dorpen, te bekijken. Per auto of OV, maar nog leuker: ga wandelen, fietsen, varen, paardrijden of zelfs wadlopen. De Waddenzee prijkt op de Werelderfgoedlijst, maar Fryslân heeft daarnaast 4 Nationale parken (in 3 daarvan staan we op een camping). Er zijn veel kerken te bewonderen en musea te bezoeken, maar ook een dagtocht naar één of meerdere Friese eilanden behoort tot de mogelijkheden. Fryslân: schone lucht, prachtige vergezichten, rust en ruimte, maar genoeg te doen en te beleven. En een vriendelijke, trotse en koppige bevolking.
Prijsindicatie per equipe € 850,00, solo €850,00.

Rondje Adriatische Zee
( van 1 mei 2021 tot 22 juni 2021, 52 nachten, ca. 6432 km. km )
Dit is een reis van 52 dagen, waarbij, naast cultuur en natuur, gewandeld en gefietst kan worden. Het is een prachtige reis via de kust en de Apennijnen van Italië. We maken de oversteek en overnachten in eigen caravan op de boot van Bari naar Igoumenitsa. Daarna gaan we naar Albanië, Montenegro en Kroatië. We reizen door prachtige landschappen, maar er is ook gelegenheid om prachtige steden te bezoeken. Er is ruimschoots de mogelijkheid voor het maken van uitstapjes, die in de informatie per camping staan vermeld. Er kan vanaf diverse campings worden gefietst of gewandeld en het is aantrekkelijk dat we vaak op een camping aan zee verblijven. We starten in Stams (Oostenrijk) en we sluiten de reis af in Omisalj op Krk (Kroatië). NB: In Albanië en Montenegro kom je wegen tegen met een hellingpercentage van 10%!
Prijsindicatie per equipe € 1.700,00, solo €1.700,00.

De mooiste Italiaanse meren
( van 27 mei 2021 tot 2 juli 2021, 36 nachten, ca. 2962 km )
Gaat u mee naar de prachtige meren in Noord-Italië? Een gebied met veel bezienswaardigheden en gelegenheid om te wandelen, te fietsen en vooral om te genieten! We beginnen in het Oostenrijkse Tirol, gevolgd door het Italiaanse Zuid-Tirol. Dan gaan we naar de meren; als eerste het Comomeer, vervolgens het Lago Maggiore, op de grens met Zwitserland. Dit is het grootste meer van Noord-Italië en we zijn hier op twee campings. Daarna verplaatsen we ons naar het mooie Gardameer, waar we ook op twee campings zijn, zodat we het gebied rond het meer volop kunnen beleven. De reis eindigt bij het Levicomeer. Bij elke camping kunnen we wandelen en fietsen. En wat te denken van een boottocht, lekker vissen of zwemmen? Of relaxen bij het water? Elk meer is weer anders en heeft zijn eigen sfeer en overal kunt u genieten van de mooie natuur en cultuur. Wij hebben er al veel zin in! Gaat u mee?
Prijsindicatie per equipe € 1.150,00, solo €1.150,00.

Voorjaar in Portugal
( van 14 mei 2021 tot 30 juni 2021, 47 nachten, ca. 5490 km )
Op deze nieuwe Voorjaarsreis door Portugal, beginnen we in Zuid-Frankrijk op camp. Larrouleta te Urrugne; hier maken we kennis met elkaar. Vanaf deze camping reizen we door naar Burgos en Salamanca in Spanje. In Burgos is een bezoek aan de beroemde kathedraal aan te bevelen, terwijl Salamanca ook zeker de moeite waard is. Vanaf Salamanca reizen we Portugal in en komen we in een prachtig natuurgebied, waar we naar hartelust kunnen wandelen. Hierna zakken we af naar het zuiden, naar de Algarve, waar prachtige bezienswaardigheden zijn, zoals architectuur, cultuur en natuur. Uiteraard worden de stranden niet overgeslagen voor diegenen die ook nog willen ‘bakken’ in de zon (als deze wil schijnen). Via onder andere Lissabon en Porto, gaan we richting het noorden. In Santiago de Compostella is het een ‘must’ om de kathedraal te bezoeken. Vervolgens gaan we via deze kust van Spanje in de richting van Bilbao, waar we aan het eind zijn gekomen van deze prachtige reis, waar een ieder aan zijn/haar trekken kan komen.
Prijsindicatie per equipe € 1.275,00, solo €1.275,00.

Turkije, ontmoeting met oost en west
( van 3 mei 2021 tot 25 juni 2021, 53 nachten, ca. 8358 km )
Ben je ook een beetje uitgekeken op Europa? Ga dan mee naar Aziatisch Turkije! Ongekend aardige mensen, ongekende gastvrijheid, een land veiliger dan Nederland, cultuur zo veel je maar kunt opsnuiven. Maar Aziatisch Turkije heeft ook geweldig mooie natuur, je kunt zwemmen in de Zwarte Zee of lekker ontspannen aan de Turkse Rivièra in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Mensen die er eerder zijn geweest spreken van een onvergetelijke ervaring. Wat dacht je van kamperen bij een kampvuur op een camping zonder overdreven comfort? Of wat dacht je van autorijden door een spectaculaire natuur, raften of van een adembenemende ballonvaart of paragliden over kalkzandsteenrotsen? Je kunt het ook wat rustiger aan doen met een unieke boottocht langs de zuidkust, of ’s avonds lopen over een brandende berg… En niet te vergeten: 5 dagen Istanbul! De reis eindigt in Eceabat; Eceabat-Utrecht is via de weg ca. 600 km langer dan wanneer je vanaf Eceabat het veer neemt van Igoumenitsa naar Venetië. Als je voor het veer kiest, dien je dit zelf te regelen. LET OP: in verband met de beperkte ruimtes op sommige campings, kunnen slechts 8 equipes inschrijven!
Prijsindicatie per equipe € 1.050,00, solo €1.050,00.

Straße der Romanik
( van 20 mei 2021 tot 11 juni 2021, 22 nachten, ca. 1270 km )
De Strasse der Romanik in het Bundesland Saksen-Anhalt vormt de verbinding tussen meer dan 60 kunsthistorische interessante plaatsen. De vele voorbeelden van Romaanse bouwkunst zijn goed bewaard gebleven of zorgvuldig gerestaureerd. Een prachtige reis door het midden van Duitsland, door het gebied van de Harz en de Elbe, dus met veel hoogtepunten voor liefhebbers van cultuur en natuur. U moet uw fiets zeker niet thuislaten, want vanaf elke camping is er een mogelijkheid tot fietstochten. Ook mooie wandel- en autotochten behoren tot de mogelijkheid. We staan op 5 verschillende campings met als centraal middelpunt Magdenburg (Maagdenburg).
Prijsindicatie per equipe € 570,00, solo €570,00.

Voor elk wat wils in Vlaanderen
( van 28 mei 2021 tot 22 juni 2021, 25 nachten, ca. 671 km )
DIT IS EEN COMPLEET NIEUWE REIS!! GENIETEN VAN DE ONTLUIKENDE LENTE. Bijna op de grens van België en Zeeuws-Vlaanderen begint de reis in Sint-Kruis. De plaatsen Gent, Brugge of Damme zijn dichtbij, evenals Eede, Middelburg (België), Aardenburg, Sluis en het natuurgebied het Zwin. Daarna reizen we naar de Kompas Camping in Nieuwpoort. Naast natuurgebieden als De IJzermonding, de Hoge Blekker of De Westhoek, is de langste tramlijn ter wereld een bijzondere attractie. Camping De Gavers in Geraardsbergen, met sauna op de camping, is de volgende bestemming. Op het bordes van het stadhuis in Geraardsbergen staat al sinds 1455 het evenbeeld van Manneken Pis! We sluiten de reis af op camping De Lage Kempen in Hechtel/Eksel, een prachtig fiets- en wandelgebied in de buurt van Hasselt, met zijn bijzondere street art.
Prijsindicatie per equipe € 649,00, solo €649,00.

Vakantievieren in Twente en Zuid-Limburg.
( van 1 juni 2021 tot 22 juni 2021, 21 nachten, ca. 560 km )
Dit is een reis voor rustzoekers, maar ook voor hen die willen wandelen, fietsen of rondtoeren in de auto. Op deze reis verblijft u op 2 campings (1 x 10 nachten en 1 x 11 nachten); u hoeft dus lekker weinig te verkassen! Er valt veel te zien en te beleven in deze prachtige gebieden van ons land: – Twente met haar rustieke dorpjes, houtwallen, bomenrijen en weilanden en – Zuid-Limburg met haar lichtglooiende hellingen die u prachtige panorama’s bieden. Zelfs een kijkje nemen in onze buurlanden (Duitsland en België) zijn uitjes die vanaf beide campings eenvoudig te realiseren zijn. Ook zijn er veel culturele activiteiten in de omgeving, die met een bezoek, al of niet gemeenschappelijk, vereerd kunnen worden.
Prijsindicatie per equipe € 545,00, solo €545,00.

Cultuur wijn en meren in Frankrijk
( van 28 mei 2021 tot 20 juni 2021, 23 nachten, ca. 2172 km )
Een afwisselende reis langs steden en wijnvelden. We beginnen in Luxemburg en eindigen aan het meer van Annecy. We komen ook in Europastad Straatsburg, waar we in Duitsland net over de grens zullen kamperen, op fietsafstand van de grote stad. Daarna gaan we door naar Cromary om een bezoek te brengen aan de stad Besançon, of aan de mooie omgeving van de camping. De regio staat onder andere bekend om de kaas en de wijn. Na een paar dagen gaan we door naar Pont de Vaux, waar de volgende camping is. Deze gezellige familiecamping Aux Rives du Soleil ligt aan het riviertje Reyssouze (zijtak van de Saône) in het wijngebied Bourgogne. Zo kunt u kamperen met uitzicht op grazende koeien bij het riviertje waar u kunt vissen. De camping leent zich uitstekend om de wijnhuizen in de omgeving te bezoeken en om mooie fietstochten te maken. En dan naar Annecy, bezoek vooral die stad… Een wandeling in het oude Annecy met lieflijke kanalen, oevers vol bloemen en schattige bruggetjes, is een echte betovering!
Prijsindicatie per equipe € 660,00, solo €660,00.

Culturele en Actieve Loirereis
( van 25 mei 2021 tot 15 juni 2021, 21 nachten, ca. 1974 km )
Deze reis heeft als doel het verkennen en beleven van het Franse landschap nabij de rivier de Loire. Deze rivier is de grootste rivier van Frankrijk en kronkelt zich een weg door het groene, glooiende landschap met schilderachtige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. We gaan stroomopwaarts langs de Loire en verblijven 5 nachten op een drietal campings, op de vierde en laatste camping verblijven we 4 nachten. De Loire-vallei staat bekend om zijn wijnen, maar heeft nog een heleboel andere bezienswaardigheden en activiteiten voor u in petto, bijvoorbeeld uitgestrekte wandelparcoursen en een Voie Verte (route voor niet-gemotoriseerd verkeer). Er is tijd genoeg om samen met de groep of met uw partner de culturele bezienswaardigheden van de streek met de fiets of auto op te zoeken en ervan te genieten. Laat ook uw smaakpapillen verrassen door deze vallei en proef de verrukkelijke lokale keuken!
Prijsindicatie per equipe € 550,00, solo €550,00.

Baden Württenberg en Mainfranken
( van 28 mei 2021 tot 20 juni 2021, 23 nachten, ca. 1104 km )
Deze reis is uitermate geschikt voor actieve senioren, vandaar dat deze reis altijd een topper is geweest bij de SKC!! We staan op 3 campings, op de eerste camping staan we slechts 2 nachten. Hier kunnen we nader met elkaar kennismaken en afspraken maken voor de reis. De tweede camping, waar we 7 dagen verblijven, ligt dicht bij Heidelberg en Heilbronn, zodat u van hieruit de gelegenheid heeft deze omgeving te verkennen. Op de derde camping bij Lengfurt heeft de campingeigenaar een activiteitenprogramma voor ons in petto. De eigenaar van deze camping laat u per touringcar en boot de wijde omgeving zien: mooie kastelen, mooie tuinen, Ook een wijnproefavond met een Fränkische broodmaaltijd en een laatste avond met livemuziek en hapjes enzovoort, staan op het programma. Specifieke informatie over het activiteitenprogramma vindt u op blz. 4 of 12 van het reisboek of het filmpje op de SKC website reis 2140. Al deze genoemde activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Andere maaltijden en consumpties zijn voor eigen rekening. Speciaal voor de sportievelingen: de fiets kan mee!!!! —BELANGRIJK: Voor deze reis geldt een inschrijvingslimiet van 12 equipes.—–
Prijsindicatie per equipe € 925,00, solo €925,00.

Verrassend Tsjechië
( van 25 mei 2021 tot 24 juni 2021, 30 nachten, ca. 2825 km. km )
Heeft U weleens gedacht aan een vakantie naar Tsjechië in 2021? Het land herbergt prachtige steden, historische stadjes, uitgestrekte bossen, eeuwenoude cultuur en afwisselende landschappen en het lijkt soms alsof de tijd stil heeft gestaan. Als u echt van dit alles wilt genieten, is deze reis een prima keuze. U heeft de kans om te genieten van mooie kuuroorden, oude kloosters en prachtige bouwwerken. U komt ook in de gelegenheid om de hoofdstad van Tsjechië te bezoeken. Deze stad is een geweldig mooie, eeuwenoude stad, met zeer waardevolle kunstschatten en gebouwen. Verder ziet u schitterende landschappen in de Krokonoše (Reuzengebergte) en in Moravië. Alsof dit nog niet genoeg is, kunt u vele mooie dorpjes bezoeken of een boottocht maken. Kortom: een reis die u niet mag missen!
Prijsindicatie per equipe € 745,00, solo €745,00.

De Utrechtse Heuvelrug en Het Gooi
( van 3 juni 2021 tot 24 juni 2021, 21 nachten, ca. 104 km )
Met deze gevarieerde (fiets-)reis gaat u naar 2 campings en de reisduur is 21 dagen. Leersum ligt midden in het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, waar u mooie (knooppunt-) fietstochten kunt maken en dat alles binnen een straal van 20 km. Er zijn vele historische bezienswaardigheden in de directe omgeving. Prachtige kastelen en landgoederen, bossen en heide, maar ook de Nederrijn zijn binnen fietsbereik. Leuke plaatsen zoals Amerongen, Doorn, Driebergen, Zeist, Wijk bij Duurstede en Rhenen (Ouwehands Dierenpark) zijn interessante uitstapjes om naar toe te gaan. De stad Baarn grenst aan het Gooi, ook dit is weer een paradijselijke omgeving met de mogelijkheid mooie ritjes door bossen en heide te maken. U kunt ook naar bijvoorbeeld Amersfoort, Spakenburg, Soestdijk, de Lage Vuursche met kasteel Drakensteyn, het Nationaal Militair Museum te Soest, Hilversum, Laren, Blaricum, Naarden-Vesting en Muiden met zijn zeesluizen. Hopelijk is uw interesse gewekt om met elkaar dit mooie stukje Nederland te ontdekken!
Prijsindicatie per equipe € 630,00, solo €630,00.

Lake en Peak district
( van 29 april 2021 tot 29 mei 2021, 30 nachten, ca. 1716 km )
We nemen u mee naar dát gedeelte van Engeland waar de natuur het best bewaard is gebleven. Zowel het Lake District als het Peak District hebben veel adembenemende natuurlijke schoonheid tot hun beschikking. Het Lake District is het grootste Nationale Park van Engeland, bijna 600.000 hectare. De wilde landschappen zijn zonder twijfel een van de mooiste en meest imposante ter wereld, met zijn pieken en dalen, gigantische meren en een prachtige (maar vaak over het hoofd geziene) kustlijn. Peak District is een geheel ander gebied, met diepe beboste dalen, grillige heuvels en kalkstenen kloven. Een van de meest fascinerende en opvallende natuurlijke kenmerken van het Peak District, zijn de vele labyrintische grotten en de verborgen afgronden, net uit het zicht. Neem vooral de fiets mee, deze kan op de reis zeker gebruikt worden. Wees er vroeg bij, in verband met het boeken van de ferry!
Prijsindicatie per equipe € 1.475,00, solo €1.475,00.

Mecklenburg Vorpommeren
( van 27 mei 2021 tot 14 juni 2021, 18 nachten, ca. 1434 km )
Een prachtige, rustige reis door Mecklenburg Vorpommern. Het is een schitterend gebied, met veel natuur, rust en cultuur. Het is de dunstbevolkte deelstaat in het noordoosten van Duitsland, met als hoofdstad Schwerin, de geboorteplaats van prins Hendrik. Het landschap wordt gekenmerkt door zachtglooiende heuvels, bossen en meren, Nationale Parken en de Mecklenburgische Seenplatte. Voor natuurliefhebbers is het een geweldige belevenis. Op je wandeling, fietstocht of kanotocht is het niet ondenkbeeldig dat je ineens oog in oog staat met allerlei wild. Het is een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, vissen en kanovaren op de meren en havels. Houdt u meer van cultuur en historie, dan zijn er veel mogelijkheden om prachtige steden met een rijke geschiedenis te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Schwerin, Wismar, Rostock en Neubrandenburg. En reis om niet gauw te vergeten!
Prijsindicatie per equipe € 525,00, solo €525,00.

Bij Sam en Marieke in de Loiret
( van 15 juni 2021 tot 1 juli 2021, 16 nachten, ca. 1371 km )
Voor een rustige vakantie gaan we kamperen op de ruime boerderijcamping, Camping Bois Girault, van Sam en Marieke. In het voor- en naseizoen is het een actieve en gezellige camping voor 50-plussers. Men vindt een plaatsje in het bos, aan de bosrand of op het weiland. De camping ligt in de Loiret, 150 km ten zuiden van Parijs en op 6 km van Gien en Briare, dit zijn gezellige stadjes, beide gelegen in het prachtige Loiredal. Het is een fijne camping met eenvoudig, maar schoon sanitair. Er is een betegeld zwembad, u kunt er ook nog een hengeltje uitgooien in de vijver en er worden door Sam diverse excursies georganiseerd. Sam en Marieke komen uit Nederland en spreken Nederlands. De excursies begeleiden zij zelf en Sam is een rasechte voordrachtskunstenaar.
Prijsindicatie per equipe € 530,00, solo €400,00.