Voorzomerreizen 2019

Voorjaarsreizen 2019 – kort

(bij voldoende deelnemers)

Moezeldal en Rijn
Liefhebbers van rust en natuur kunnen hier volop wandelen en fietsen. Het bezoeken van de steden Cochem, Trier, Koblenz, Bingen en vele andere toeristische plaatsen behoort tot de mogelijkheden. Ook op culinair gebied kan er veel genoten worden zoals de wijnen uit het Moezel en Rijn gebied. We doen drie campings aan bij Prüm, Senheim en Koblenz/Güls. Totaal 21 nachten
Prijsindicatie per equipe € 700,00, solo € 700,00.

Bourgondisch reisje
De startcamping van deze reis ligt in Luxemburg en we eindigen in Charleville les Mézières, dus bijna België. We kunnen volop genieten van de wijnen en streekproducten en de steden Colmar en Besanҫon bezoeken, of de grotten van Arbois. We bezoeken 6 campings. Totaal 27 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 590,00, solo € 590,00.

Fietsen in de voormalige DDR
De reis begint in Pirna, gelegen langs de Elbe. Per fiets naar Dresden, deze stad is betoverend mooi met de barokke gebouwen, talrijke musea en bijzondere kerken. De volgende camping ligt aan de Havel in het zuidwesten van Berlijn. De stad is één groot openluchtmuseum en was jarenlang in tweeën gesplitst door de Berlijnse Muur. Totaal 25 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 795,00, solo € 795,00.

Lente in Zuid-Frankrijk
Vroeg in de lente op reis gaan naar de ontluikende zomer in het zuiden van Frankrijk en het Noorden van Spanje. De route voert langs Limoges, Toulouse, Andorra, de Costa Maresme, de Costa Brava, Millau en Clermont Ferrand. We verblijven telkens 4 dagen op de campings, bij steden en dorpen, bergen en strand. Voor elk wat wils: allerlei bezienswaardigheden, steden en wandelen en fietsen en misschien ook al een duik in zee. Totaal 28 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 650,00, solo € 600,00.

Voorjaarsreizen 2019 – lang

Dwalen door Frankrijk
Een prachtige rustige reis met veel afwisseling door centraal Frankrijk. We verblijven op 7 camping elk 4 nachten en gaan via Vichy, Le Puy, Remoulins, Martigues en vervolgens door de Provence langs de meren Lac de Ste Croix en Lac de Serre Ponҫon via Castellane en Embrun naar Vizille bij Grenoble. Al deze plaatsen en meren nodigen uit voor mooie rondritten, wandelingen en bezoeken aan de oude centra en de Gorges du Verdon. Totaal 28 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 650,00, solo € 600,00.

Noord-Duitsland, Denemarken en Ost-Friesland
Een fiets-wandelreis waar we in totaal 6 campings bezoeken en gemiddeld 5 nachten verblijven. In het veengebied van Noord-Duitsland is er voldoende gelegenheid om te wandelen en te fietsen. Kopenhagen is een prachtig uitgangspunt, de stad aan de Sont op het eiland Seeland tegenover Malmö in Zweden, sinds 2000 verbonden door de Sontbrug. Het geboortehuis in Odensee en verder naar Aarhus en in Duitsland via Husum, we besluiten de reis in Zeven waar ook zeker gefietst kan worden. Totaal 29 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 850,00, solo € 850,00.

Zuid-Zweden
Tijdens deze reis laat je je onderdompelen in het Zweedse gevoel van rust en ruimte. U reist over prachtige wegen, dwars door de natuur, de steden, langs de kust en talrijke meren. Ook de steden Stockholm, Göteborg en Malmö kunnen bezocht worden en u maakt kennis met de geschiedenis van het land. Zweden is rijk aan architectuur en het Nationaal Park Tiveden is zeker een bezoek waard. Een zeer inspirerende reis. Totaal 29 dagen en 9 campings.
Prijsindicatie per equipe € 930,00

Zuid en Zuidwest Engeland
In Zuidwest Engeland vindt u badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en lange wandelpaden langs de zee en over de kliffen. In het oosten van Devon ligt bv de Jurassic Coast, in het zuiden de Engelse Riviera en noordelijker de nationale parken Dartmoor en Exmoor. Cornwall staat bekend om zijn zachte klimaat en er zijn prachtige tuinen en overal zijn historische gebouwen te bewonderen. In verband met de overtocht dient u voor 7 februari ingeschreven te zijn. Totaal 30 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.545,00

Wandelen en fietsen in Karinthië
Hoofddoel van deze reis is de rivier de Drau die van West naar Oost door Oostenrijk loopt en dat levert ons een mooie vlakke route. We bezoeken 6 campings waar we gemiddeld 5 nachten verblijven en waar we u op de aantrekkelijkheden van de streek zullen informeren maar raden u ook aan om via de websites uw informatie in te winnen. Totaal 31 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 800,00, solo € 800,00.

De Balkan met een vleugje Oriënt
Bosnië-Hercegovina is het eerste reisdoel, iedereen die hier komt is onder de indruk van land en volk met zijn overweldigende, ongerepte natuur en unieke rijke geschiedenis. We trekken door langs de schitterende Adriatische kust naar Dalmatië, het zuidelijke deel van Kroatië en dan door naar Bled in Slovenië. Deze reis omvat 10 verplaatsingen, maar biedt toch voldoende ruimte om rustig de cultuur op te snuiven en te relaxen in het heerlijke klimaat dat de Balkan in deze periode biedt. Totaal 39 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.100,00

Magisch Marokko
Magisch is het goede woord deze sprookjesachtige wereld: Marokko. Fascinerend exotisch zijn de medina’s in Marrakech en Fès. Een Portugese invloed zult u treffen in de steden langs de kust. We gaan naar de Hoge Atlas en naar een echte zandwoestijn met goudgele duinen en kamelen in de Sahara. Hier proef je Afrika en lijkt het alsof je op de set van een avonturenfilm bent beland. Totaal 48 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.185,00

Istanbul-N-Griekenland-Z-Balkan
Een reis vol prachtige natuur, oude cultuur, idyllische dorpjes en stranden. We beginnen onze reis in het Ennstal in Oostenrijk en gaan richting Slovenië, dan naar Servië; het Rodopegebergte in Bulgarije; Erdine en Istanbul in Turkije. Van daaruit trekken we door naar Alexandroupolis en Tessaloniki in Griekenland om vervolgens nog naar Macedonië en Albanië te gaan. Van hier gaan we weer naar Griekenland om met de ferry naar Venetië over te steken. De fiets kan mee want op diverse plaatsen kunnen we goed fietsen. Totaal 50 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.685,00

Rondreis Baltische Staten
Estland met Tallinn, Letland met Riga en Litouwen met Vilnius, drie totaal verschillende, dunbevolkte landen met hun mooie hoofdsteden. Tallinn en Vilnius behoren tevens tot Unesco erfgoed. Veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen langs uitgezette routes. Prachtige stranden en mooie routes door natuurgebieden. Totaal 51 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.150,00

Italië via de laars naar Sicilie
Een afwisselende reis met cultuur, natuur en historie die in Stams (Oostenrijk) begint. Daarna bezoeken we Rome en Napels om vervolgens naar Sicilië te gaan waar we 3 weken verblijven. In Palermo maken we de overtocht naar Civitavecchia. Het Gardameer is het eindpunt van deze reis. Totaal 51 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.330,00, solo € 1.330,00.

Door Polen naar Minsk, Moskou en St-Petersburg
Een reis naar het onbekende Rusland. Natuurlijk met een bezoek aan Sint Petersburg en Moskou. Ook Belarus/Wit-Rusland met zijn weidse landschap en kleine dorpen en oude steden. Een reis voor de avontuurlijke zelfstandige reiziger. Een eigen toilet aan boord is hier een must evenals een must. Navigatie ook. En ook een 12 volt voorziening in de caravan is een aanrader. De reissom in inclusief visa en rondleidingen. Uw groene kaart van caravan en auto moeten voorzien zijn van Rus en By. Totaal 63 nachten.
Prijsindicatie per equipe € 1.980,00, solo € 1.700,00.