Winterreizen 2021

Winter-Zon Spanje
( van 13 januari 2021 tot 27 maart 2021, 73 nachten, ca. 4247 km )
Heb je na de coronacrisis ook zo’n zin om even alles achter je te laten en je zinnen te verzetten en te genieten van de voorjaarszon? Spanje is een land dat de bezoeker eigenlijk alles te bieden heeft. Spanje is veel meer dan de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee of het massatoerisme op de populaire eilanden, want Spanje is ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer.
Prijsindicatie per equipe € 1.495,00, solo €1.495,00.

Overwinteren in Monte Gordo
( van 12 december 2020 tot 18 maart 2021, 96 nachten, ca. 4740 km )
Een nieuwe reis om lekker lang te ‘zomeren’ gedurende 90 dagen op camping Monte Gordo, exclusief 6 reisdagen, waarbij we één rustdag op de helft van de reis hebben. Een overwinteringsreis, waarbij we op één camping verblijven, waar het sanitair wel wat gedateerd, maar wel schoon is. Met een gezellig restaurant en een terras op de camping. In de buurt zijn grote hotels waar je ’s avonds vaak naar muziek kunt luisteren, bijvoorbeeld de fado. Alles is op loopafstand van de boulevard, en de winkelstraatjes en de markt van Monte Gordo. Het is een reis waarin we de Oost-Algarve goed gaan verkennen. We kamperen dicht bij de grens van Spanje, dus er zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes, en er kan worden gewandeld en gefietst. Het is een ideale streek voor geocaching, er liggen er veel verborgen. Kom ook meegenieten van de magnifieke stranden in de Algarve! Wie de Oost-Algarve nog niet kent, heeft nu een unieke kans om kennis te maken en om lekker rustig te genieten van de voorjaarszon. Geniet van het mooie strand, de boulevard en van de prachtige bloeiende natuur!
Prijsindicatie per equipe € 1.495,00, solo €1.495,00.

Zon, Sneeuw en Strand in Z-Spanje.
( van 18 januari 2021 tot 1 april 2021, 73 nachten, ca. 5200 km )
We bieden u voor 2021 een – deels nieuwe – bijzondere reis aan. Zeker voor diegene die altijd twijfelt tussen wintersport, een strandvakantie of tussen cultuur en natuur. Tijdens deze reis gaan we een klein weekje skiën, of in plaats daarvan cultuur snuiven in Granada. Daarna gaan we naar 2 campings aan de Costa del Sol waar u kunt fietsen, golfen, wandelen en genieten. Aansluitend zijn er nog 2 campings aan de Costa de la Luz (richting de Portugese Algarve), waar het minder toeristisch is maar waar nog ongerepte natuur te vinden is. Hier gaan voornamelijk de Spanjaarden op vakantie. Aan de Costa de la Luz kun je naast fietsen en wandelen de grote natuurparken bezoeken. Zoals Parque Nacional de Doñana dat het grootste natuurpark van Europa is. Als afsluiting van deze overwintervakantie komen we nog een aantal dagen in de buurt van Sevilla, de stad waar de flamencodans nog volop te beleven is. Hier eindigt de reis op 1 april, ofwel in de week vóór Pasen. In Spanje heet dit de ‘Semana Santa’. Er vinden in deze week – onder een deken van wierook – tientallen processies plaats (7-9 per dag). Er wordt dan door de nauwe straatjes van de barrios gelopen.
Prijsindicatie per equipe € 1.525,00, solo €1.525,00.

Overwinteren 60 dgn bij Lagos
( van 8 januari 2021 tot 16 maart 2021, 67 nachten, ca. 4740 km )
We bieden u weer een schitterende overwinteringsreis, waarbij we 60 dagen op één camping verblijven. Het sanitair op deze camping is wel gedateerd, maar schoon. De camping ligt geweldig qua omgeving en op fietsafstand van de Lagos en loopafstand tot het strand. Dit is een rustige reis, zodat we de mogelijkheid hebben om alles in de Algarve goed te kunnen verkennen. Er kan gewandeld worden en u kunt er (elektrisch) fietsen. Het is een mooie streek om te geocachen. U komt dan op de mooiste plekjes, echt iets voor de liefhebbers! Er zijn veel bezienswaardigheden. Kom ook meegenieten van de magnifieke stranden in de Algarve! Wie de Algarve nog niet kent, heeft nu een unieke kans om met de kust van Portugal kennis te maken. Kom lekker rustig genieten van de voorjaarszon en van de prachtige bloeiende struiken en bomen!
Prijsindicatie per equipe € 1.350,00.

Lissabon en Z-kust Portugal
( van 23 januari 2021 tot 12 maart 2021, 48 nachten, ca. 5089 km )
Wie wil nu niet ons winters klimaat ruilen met aangename lentedagen in Portugal, en lekker overwinteren aan de zuidkust. Voordat je hier bent reis je nog rustig door Portugal en verblijf je een aantal dagen in Évoramonte op een camping met een Nederlandse eigenaar. Daarna komen nog 4 overnachtingen bij Cascais, vanwaar je prima de stad Lissabon kunt bezoeken, dit kan per openbaar vervoer of misschien met een paar anderen in een taxi. Daarna volgen 3 campings waar we respectievelijk 10, 10 en 15 dagen verblijven. De zuidkust kan op deze manier goed ontdekt worden; mooi om te geocachen voor de liefhebbers. Neem de elektrische fiets en de helm ook mee. Ook de wandelschoenen komen goed van pas als je er op uit trekt. Boulevards, stranden, leuke stadjes om te bezoeken, leuke terrasjes of lekker snuffelen op de markt, er is voor elk wat wils tijdens deze overwinteringsreis. Als je dan ten slotte naar huis gaat, komt dáár de lente je weer tegemoet.
Prijsindicatie per equipe € 1.050,00.